TINTAPATRON, toner Epson Canon HP Xerox nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Brother nyomtatókhozTintapatron és toner Canon nyomtatókhozTintapatron és toner Epson nyomtatókhozTintapatron és toner HP nyomtatókhozTintapatron és toner Kyocera nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Lexmark nyomtatókhozTintapatron és toner Minolta nyomtatókhozTintapatron és toner OKI nyomtatókhozTintapatron és toner Philips nyomtatókhozTintapatron és toner Samsung nyomtatókhoz
E-Mail cím:
Jelszó:
  Főoldal » Katalógus » Tudástár - blog » Lézernyomtatók – nyomtatási technológiák Tintapatron és toner kereső  |  Vásárlói tájékoztató  |  Regisztráció  | 
Nyomtató alapján

Brother

Canon

Epson

HP

Kyocera

Lexmark

Minolta

OKI

Philips

Samsung

Xerox
Kategóriák
Festékszalagok 


TINTAPATRONOK 


TONEREK 


Nyomtatópapír, fotópapír


Eredeti patronok 


FAX kellékek, filmek 


NYOMTATÓK 


IRODATECHNIKA 


Kábelek, vezetékek 


Szerszámok, műszerek 
INFORMÁCIÓK
Kapcsolat - Ügyfélszolgálat

Gyakori kérdések
Használat egyszerűen
Adatkezelési tájékoztató
Bankkártyás fizetési tájékoztató
Szállítás és garancia
Vásárlói tájékoztató
Viszonteladóknak
Híreink
Hogyan készítsünk h?t?mágnest?
Hogyan készítsünk mágneses névjegykártyát?
Hogyan nyomtassunk pólóra, szövetre?
Nyomtató beállítása fotópapírhoz
Lézernyomtatók – nyomtatási technológiák

2013-05-24 - Kategória: Tudástár

Lézernyomtató - nyomtatási technológiákFolytatva a korábban megkezdett nyomtatási technológiák közérthetően sorozatunkat, most a lézernyomtatókat valamint a technológiában szorosan kötődő LED nyomtatókat mutatjuk be.
A nyomtatási piacon a második legnagyobb kategóriát a lézernyomtatók teszik ki, irodai felhasználásban pedig a legtöbb helyen ezeket látjuk, így irodai nyomtatás területén vezető szerepet játszanak. A lézernyomtatókból is van normál nyomtató, van multifunkciós és van hálózatos.

Hogyan működik, mi a működési elve egy lézernyomtatónak?

Alapvető működési elvét tekintve minden lézernyomtató tartalmaz egy fényérzékeny hengert, mint közvetítő a papírlap és a festék között. A fényhenger egy fényérzékeny felülettel bevont speciális henger, amelyen a fényérzékeny bevonat fény hatására különbözö elektrosztatikus töltést vesz fel. A fényt jelen esetben a lézer biztosítja, amely a henger forgása közben a nyomtatandó ábrának megfelelően különböző fényerősséggel megvílágítja, ezáltal ahol nyomtatandó pont van ott feltöltődik. Forgás közben a már feltöltődött felület érintkezik egy festékporral (tonerpor) bevont hengerrel, amelyről a töltésképnek megfelelően elektrosztatikusan feltöltődött felületre a tonerpor rátapad.

Hogyan kerül a fényhengerről a papírra a tonerpor?

Ahogy a fényhenger továbbfordul, érintkezésbe kerül a papírral, ahol a tonerport „ráhengereljük”. Igen ám, de ebben a fázisban még simán le lehet törölni a papírról a festékport, talán Ön is tapasztalt már ilyet amikor esetleg a nyomtatóba beszorult papírt távolította el. Ezután ahogy a papír továbbhalad, átmegy az un. fixáló egység felfűtött hengerei között, ahol a hő hatására beleég, ráég a papírba a tonerpor.

A LED nyomtató is így működik?

Nagy vonalakban igen. Az újdonság a megvilágítás fényforrásában található, amelyet a LED nyomtatónál egy mikroled lámpasor biztosít. Ez a módszer számtalan technikai előnyt biztosít részünkre, pl. a világítótest nem tartalmaz mozgó vagy forgó alkatrészt. További előnye az akár ötször gyorsabb működés minőség romlás nélkül.


Elképzelhetetlen olyan nap, hogy valami újdonság nem jelene meg a nyomtatási piacon. Ez természetes, mert a technikai fejlődésnek csak az emberi elme szabhat gátat.
Kérje a tájékoztatóinkat e-mailben hogy ne maradjon le a nyomtatás újdonságairól.

Címkék: | lézernyomtató | nyomtató |

Címkék
tintapatron, toner, nyomtató, nyomtatás, 1, utángyártott toner, eredeti toner, lézernyomtató, tintasugaras nyomtató, eredeti tintapatron, chip, 5% lefedettseg, nyomtatható oldalszám, beszáradás, mágnespapír, kreatív ötlet, szaküzlet, , személyes átvétel, Budapest üzlet, firmware
118986809. oldalletöltés
Copyright © 2004-2016 Chaboy from Gigacity Powered by osC