TINTAPATRON, toner Epson Canon HP Xerox nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Brother nyomtatókhozTintapatron és toner Canon nyomtatókhozTintapatron és toner Epson nyomtatókhozTintapatron és toner HP nyomtatókhozTintapatron és toner Kyocera nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Lexmark nyomtatókhozTintapatron és toner Minolta nyomtatókhozTintapatron és toner OKI nyomtatókhozTintapatron és toner Philips nyomtatókhozTintapatron és toner Samsung nyomtatókhoz
E-Mail cím:
Jelszó:
  Főoldal » Katalógus » Tudástár - blog » Tintasugaras nyomtatók - nyomtatási technológiák Tintapatron és toner kereső  |  Vásárlói tájékoztató  |  Regisztráció  | 
Nyomtató alapján

Brother

Canon

Epson

HP

Kyocera

Lexmark

Minolta

OKI

Philips

Samsung

Xerox
Kategóriák
Festékszalagok 


TINTAPATRONOK 


TONEREK 


Nyomtatópapír, fotópapír


Eredeti patronok 


FAX kellékek, filmek 


NYOMTATÓK 


IRODATECHNIKA 


Kábelek, vezetékek 


Szerszámok, műszerek 
INFORMÁCIÓK
Kapcsolat - Ügyfélszolgálat

Gyakori kérdések
Használat egyszerűen
Adatkezelési tájékoztató
Bankkártyás fizetési tájékoztató
Szállítás és garancia
Vásárlói tájékoztató
Viszonteladóknak
Híreink
Hogyan készítsünk h?t?mágnest?
Hogyan készítsünk mágneses névjegykártyát?
Hogyan nyomtassunk pólóra, szövetre?
Nyomtató beállítása fotópapírhoz
Tintasugaras nyomtatók - nyomtatási technológiák

2013-05-24 - Kategória: Tudástár

Sokan csak vásárláskor szembesünek az óriási nyomtatókínálattal. Mi az alapvető különbség az egyes nyomtatók között? Cikksorozatunkban erre a kérdésre próbálunk egyszerű, közérthető nyelven választ adni. Most az egyik legelterjedtebb nyomtatótípust a tintasugaras nyomtatókat nézzük meg.

Tintasugaras nyomtatók

Tintasugaras nyomtató - nyomtatási technológiákNapjainkban a legelterjedtebb nyomtatótípus a tintasugaras nyomtató. Ez a típus amit rendszerint otthoni felhasználásra vásárolunk, de az utóbbi 2 évben számos újdonság jelent meg az irodai felhasználásra is, amely már vetekszenek a korábban szinte kizárólagosan használt lézernyomtatókkal. Most a tintasugaras nyomtatókat mutatjuk be.

Hogyan működik a tintasugaras nyomtató?

Egyszerűsített működési elve: apró fúvókákból tintacseppeket lövellnek a papírra, majd ezekből az apró pontokból áll össze a nyomtatott kép. Egy nyomtatófej akár több száz fúvókát is tartalmazhat. Általában négy,vagy több festékpatronból állítják össze a megfelelő színeket. A papíron a nagyon apró festékpontokból végül összeáll a kép egésze, a pontokat már csak akkor tudjuk felfedezni ha nagyon közelről nagyítóval vizsgáljuk.

A tintasugaras nyomtatók kínálata

A tintasugaras nyomtatók kínálata nagyon széles. A gyártó cégek, mint pl. a Canon, HP, Epson, Brother stb. próbálják kieglégíteni az összes felmerülő igényt. A tintasugaras nyomtató kínálatukban megtalálhatók az egyszerűbb otthonra szánt modellektől kezdve - amit az átlag felhasználóknak szánnak – a multifunkciós készülékeken át egészen a profi fotósoknak szánt modellekig. Napjainkban egyre több irodai célra szánt tintapasugaras és multifunkciós készülék jelenik meg, amelyek mind nyomtatási sebesség, mind minőség és persze az egyik legfontosabb a gazdaságos üzemeltetés terén is elérik sőt meghaladják a lézernyomtatók által nyújtottakat.
Színes nyomtatási feladatokra leginkább ezeket a készülékeket javasoljuk, főleg ha fotó minőségű nyomatra van szükség.

Milyen nyomtatókellékkel üzemel egy tintasugaras nyomtató?

Tintapatron, festékpatronA tintasugaras nyomtatókba szánt nyomtatókellékeket rendszerint tintapatronnak vagy festékpatronnak nevezik.
A patron lehet mindössze egy festéktartály, amely csak tintát tartalmaz és minimális elektronikát (chip) ami azonosítja a patront a nyomtató számára. Ebben az esetben a nyomtatófej a készülékbe van beépítve. Előnye, hogy nem kell minden esetben a nyomtatófejet is újra és újra megvenni, ezáltal csökkennek a fajlagos nyomtatási költségek, hátránya, hogy ha a beépített nyomtatófejjel történik valami pl. beszárad, akkor az egész nyomtatót ki lehet dobni. A béépített nyomtatófej korábban csak az Epson nyomtatókra volt jellemző, de ma már minden gyártó kínálatbában megtalálható.

A felhasználó számára biztonságosabb megoldás, ha a nyomtatófej a tintapatronba van beépítve, így minden egyes patroncserénél egy teljesen új fejet kap a nyomtató. Előnye, ha esetleg beszárad vagy nem megfelelő a nyomtatási kép elegendő csak a patront kicserélni és minden mehet tovább. Hátránya éppen a beéépített nyomtatófej, mert ezáltal megnőnek az előállítási költségek és a tintapatron ára.

Mit érdemes tennie, mielőtt megvásárolja tintasugaras nyomtatóját?

Vásárlás előtt minden esetben kérje ki nyomtatási szakember tanácsát, kérdezze meg nyomtatótulajdonos ismerőseit, hogy az Ön igényeinek megfelelő készülékek közül melyiknek a legkedvezőbb a fenntartása.

Sajnos a nyomtatók esetében fokozottan igaz, hogy olcsó nyomtató drágább tintapatron. A multik kínálatában gyakran találkozunk nagyon olcsó készülékekkel, ami jó mert így mindenki számára megfizethetőbb a nyomtató, de mivel a multik alapvetően a profitra mennek rá a vásárlóé a kockázat, hogy melyiket választja.

Gyakran előfordul, hogy olcsón megveszi valaki a nyomtatóját, de az első tintapatron cserénél szembesül vele, hogy bizony a patronok többe kerülnek, mint amennyiért a nyomtatót vette. Ön miért kockáztatna? Kérje ügyfélszolgálatunk segítségét, hogy melyik az a típus ami Önnek leginkább megfelel az adott nyomtatási feladatra és a bele való patronok sem kerülnek sokba.

Tintasugaras nyomtatók és az utángyártott tintapatronok, mint örök dilemma

Utángyártott tintapatron használatával jelentősen, gyakran felére, harmadára csökkenthetőek az egy lapra jutó fajlagos nyomtatási költségek, DE!.... nem minden tintasugaras nyomtatóhoz létezik utángyártott patron és nem minden nyomtatóhoz ajánljuk a használatát.
Erre részletesebben egy következő cikkünkben térünk ki.

Címkék: | tintasugaras nyomtató |

Címkék
tintapatron, toner, nyomtató, nyomtatás, 1, utángyártott toner, eredeti toner, lézernyomtató, tintasugaras nyomtató, eredeti tintapatron, chip, 5% lefedettseg, nyomtatható oldalszám, beszáradás, mágnespapír, kreatív ötlet, szaküzlet, , személyes átvétel, Budapest üzlet, firmware
117069988. oldalletöltés
Copyright © 2004-2016 Chaboy from Gigacity Powered by osC