TINTAPATRON, toner Epson Canon HP Xerox nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Brother nyomtatókhozTintapatron és toner Canon nyomtatókhozTintapatron és toner Epson nyomtatókhozTintapatron és toner HP nyomtatókhozTintapatron és toner Kyocera nyomtatókhoz
Tintapatron és toner Lexmark nyomtatókhozTintapatron és toner Minolta nyomtatókhozTintapatron és toner OKI nyomtatókhozTintapatron és toner Philips nyomtatókhozTintapatron és toner Samsung nyomtatókhoz
E-Mail cím:
Jelszó:
  Főoldal » Katalógus » Tudástár - blog » Eredeti, utángyártott, kompatibilis toner - melyik micsoda? Tintapatron és toner kereső  |  Vásárlói tájékoztató  |  Regisztráció  | 
Nyomtató alapján

Brother

Canon

Epson

HP

Kyocera

Lexmark

Minolta

OKI

Philips

Samsung

Xerox
Kategóriák
Festékszalagok 


TINTAPATRONOK 


TONEREK 


Nyomtatópapír, fotópapír


Eredeti patronok 


FAX kellékek, filmek 


NYOMTATÓK 


IRODATECHNIKA 


Kábelek, vezetékek 


Szerszámok, műszerek 
INFORMÁCIÓK
Kapcsolat - Ügyfélszolgálat

Gyakori kérdések
Használat egyszerűen
Adatkezelési tájékoztató
Bankkártyás fizetési tájékoztató
Szállítás és garancia
Vásárlói tájékoztató
Viszonteladóknak
Híreink
Hogyan készítsünk h?t?mágnest?
Hogyan készítsünk mágneses névjegykártyát?
Hogyan nyomtassunk pólóra, szövetre?
Nyomtató beállítása fotópapírhoz
Eredeti, utángyártott, kompatibilis toner - melyik micsoda?

2013-05-16 - Kategória: Tudástár

 Ugye Ön is elgondolkodott már a következő kérdésen: Eredeti vagy utángyártott tonert vásároljak a nyomtatómhoz? Ezt a kérdést fogjuk most körbejárni.

Amikor valaki megvásárolja a nyomtatóját, sok helyen sajnos nem adnak kielégítő felvilágosítást a későbbiekben milyen költségekkel tudja használni a új munkatársát, új családtagját. Elsődlegesen most az üzemeltetési költségekre gondolunk, aminek szerves részét a lézertoner teszi ki. A nyomtatókellékeket bizonyos kinyomtatott oldalszám után cserélni kell. Sokan ilyenkor szembesülnek a ténnyel és meglepődve tapasztalják az elérhető tonerek és patronok sokféleségét különböző árakon.

Mi a valódi különség a nyomtatókellékek között?

Az informatikában legelterjedtebb használt nyelv az angol, így rendszerint a termékekre ezen a nyelven vagy magyar megfelelőjén vannak feltüntetve a megnevezések. Mik is ezek?

Original = eredeti toner
Eredeti HP LaserJet toner A nyomtató gyártója által által készített nyomtatókellékekre az Originál azaz eredeti szó van feltüntetve. Ezek a termékek mindig a legjobb minőségűek, ezek adják a legmegbízhatóbb működést, a gyártó is ezen kellékek használata esetén vállaja a készülékre a garanciát. Egyetlen hátrány a magas ára.

Compatible = kompatibilis toner
Compatible azaz kompatibilis kellékek, ezt nevezhetjük akár gyűjtőfogalomnak is, hiszen minden termék ami az adott nyomtatóhoz elérhető, belehelyezhető és működik az kompatibilis azaz "belevaló". Általánosságban kompatibilis tonernek szokták nevezni az utángyártottat, a töltöttet, a felújítottat is. Ezek között viszont már lényeges minőségbeli eltérések szoktak lenne, viszont jóval alacsonyabb árért, mint az eredeti.

Clone = utángyártott toner
Utángyártott HP LaserJet tonerLegjobban elterjedt a hazai piacon az úgynevezett clone azaz utángyártott kellékanyagok. Az eredeti tonerek után ezek a nyomtatókellékek a legmegbízhatóbbak, mert ugyanúgy teljes egészében gyártósoron készülnek másik gyártó által, aki jóval kevesebb hasznot akar elérni, ezáltal jelentősen kedvezőbb az ára. Nyílt titok, óriási üzleti lehetőség rejlik a nyomtatóiparban. Erre jöttek rá az ázsiai gyártók is, akik világszínvonalú gyárakat létesítettek. Bevonzották a távol kelet legjobb fejlesztőmérnökeit, hogy folyamatosan figyeljék és fejlesszék a piacon megjelenő nyomtatási kellékanyagokat "utánzatait". A meglévő technológiák és sorozatgyártásnak köszönhetően kedvezőbb ár/érték arányú termékeket hozhatnak forgalomba. Teljesen új termékek, új alkatrészekből építve.
A webáruházunk kínálatában is nagyrészt ilyen utángyártott tonerek szerepelnek számos gyártó termékei közül kiválogatva a legmegbízhatóbbakat.

Remanufactured = újragyártott, felújított
A kompatibilisnek nevezett termékek következő tagja, amit leginkább felújított nyomtatókelléknek nevezünk. Ha felújított tonerre gondolunk, akkor egyből beugrik az a kép amint egy gyárban, műhelyben  - esetleg garázsban - szakemberek segítségével újítják fel a termékeket. Ez általában így is van. A kiürült tonertestet mint használt kellékanyagot szétszerelik, kitakarítják, a kopott meghibásodott alkatrészeket kicserélve újra megtöltik az üres tonertestet. Ha szükséges ellátják chippel, hogy a nyomtató megfelelően érzékelje, tesztelik majd újra a kereskedelmi körforgásba kerül. Ezzel a módszerrel is jó minőségű kellékanyag állítható elő, de itt nagyban függ a felhasznált alapanyagoktól is. Sajnos nagyon sok rossz példával is találkozunk a gyakorlatban és ügyfeleink elmondása alapján, mivel a nyomott árak miatt a felújítók is ott spórolnak ahol tudnak, ami a minőség rovására megy.

Refilled - utántöltött
A refilled megjelölésű termékeknél sok esetben a piaci haszon és a minél kedvezőbb ár miatt a termékeket nem újítják fel, egyszerűen festékport töltve bele újratöltik. Ebben az esetben mindig bizonytalan a minőség gyakran okoz csalódást a töltött termékekben, hiába olcsó termék csak kidobott pénz volt. A nem megfelelően felújított vagy utántöltött toner nagy károkat tud okozni a készülékben is. A kizárólag töltött termékek használatát kerüljük, ilyeneket a kétes minőség miatt nem is forgalmazunk.

Így összefoglalva a kereskedelemben kapható termékeket, nyíltan kijelenthetjük:
- Ha Ön egy megbízható, minőségi terméket szeretne amivel a legritkább esetben adódik probléma, akkor válassza az eredeti vagy a kedvezőbb árú, de szintén kiváló minőségű utángyártott tonereket.
- Ha viszont Önnek csak az ár számít és szívesen vállal kockázatot és nem riad vissza az esetleg gyengébb minőségtől akkor megfelelő alternatíva lehet egy felújított esetleg töltött termék.

A végére egy jó tanács: ha teheti mindig hiteles, megbízható, szakértői forrásból vásároljon tonert a nyomtatójába, ha még sokáig szeretne vele nyomtatni.

Címkék: | eredeti toner | utángyártott toner |

Címkék
tintapatron, toner, nyomtató, nyomtatás, 1, utángyártott toner, eredeti toner, lézernyomtató, tintasugaras nyomtató, eredeti tintapatron, chip, 5% lefedettseg, nyomtatható oldalszám, beszáradás, mágnespapír, kreatív ötlet, szaküzlet, , személyes átvétel, Budapest üzlet, firmware
194658384. oldalletöltés
Copyright © 2004-2016 Chaboy from Gigacity Powered by osC